Menu Zavřeno

Čtyři Západočeši na Mistrovství Evropy v Římě

První z vrcholů letošní sezóny probíhal v italském hlavním městě Řím, kde se od 7. do 12. června konalo Mistrovství Evropy. Nominována byla na tento šampionát hned čtveřice západočeských atletů z klubu AK ŠKODA Plzeň.

Nejlepšího umístění dosáhl výškař Jan Štefela, který se hladce probil z kvalifikace do finále. V něm se svěřenec Jaroslava Báby díky výkonu 226 cm umístil na páté pozici. To Tereza Petržilková se nejprve časem 51.96 s probojovala do semifinále, ve kterém pak proťala cílovou pásku v čase 52.05 s, který jí stačil na krásné 14. místo. Svěřenkyni Jana Hanzla jsme viděli také jako členku ženské štafety na 4×400 m, která ale po kolizi na jedné z předávek byla diskvalifikována.

Na start půlmaratonské trati se postavila všestranná běžkyně Tereza Hrochová, která se připravuje pod vedením Vladimíra Bartůňka. Ta si vylepšila své osobní maximum na 1:11.38 min a kromě celkového 23. místa mezi Evropankami dokázala opět posunout hodnotu krajského rekordu. Do finálového klání naopak nedokázala postoupit svěřenkyně Davida Sekeráka oštěpařka Petra Sičaková, která výkonem 52.86 m bere 24. příčku.

Foto: ČAS – Soňa Maléterová