Menu Zavřeno

Zlatý double z MČR v půlmaratonu

V sobotu 13. 4. se v Pardubicích konalo Mistrovství České republiky v půlmaratonu. Na něm se oběma nejcennějšími kovy blýskli Tereza Hrochová a Vladimír Marčík reprezentující klub AK ŠKODA Plzeň.

Týden po mezinárodním půlmaratonu v Praze se postavila na start stejné distance v Pardubicích Tereza Hrochová. Suverénním výkonem mistrovský závod ovládla a v čase 1:13.44 vybojovala zlato. Pro svěřenkyni Vladimíra Bartůňka jde již o čtvrtý mistrovský titul na půlmaratonské trati (2019, 2021, 2022, 2024). Napříč běžeckými disciplínami pak o třinácté prvenství. V celkovém hodnocení podlehla o pouhých šest vteřin Keňance Philice Cheboriot Kipkerio, která zapsala čas 1:13.38.

Velkým překvapením byl ve velice napínavém závodě výkon Vladimíra Marčíka, který se v první polovině držel jako druhý z Čechů. Svého největšího soupeře Jiřího Homoláče na 12. kilometru ale předběhl a díky času 1:06.24 slavil své premiérové zlato na této distanci. V rámci celkového pořadí může být svěřenec Jana Pernici spokojen se třetím místem. Jako vůbec první doběhl keňský závodník Kennedy Kipkemoi Rono (1:03.39), na druhém místě pak Ádám Lomb z Maďarska (1:05.58).

Foto: ČAS – Jiří Marek