Menu Zavřeno

Atleti Škodovky vybojovali na HMČR žactva tři zlaté medaile

Kristýna Záhořová na stupních vítězů

V sobotu a neděli probíhalo v pražské hale Stromovce Mistrovství České republiky starších žáků a starších žákyň. Pro většinu závodníků to v této kategorii bývají první velké závody a pro některé dokonce první vybojované cenné kovy. Tak či tak, západočeští atleti překonávali své osobní rekordy, sbírali cenné zkušenosti a závodnice modrobílé AK ŠKODY Plzeň vezou na západ Čech tři mistrovské tituly.

Zlatý double visí na krku Kristýně Záhořové. Ta nejprve potvrdila roli favoritky na distanci 60 m a ve vylepšeném osobním a zároveň krajském rekordu 7.65 s vybojovala zlatou medaili. Druhý den pak zvítězila výkonem 573 cm ve skoku dalekém.

Veronika Břízová v závodě na 3 000 m

Druhou zlatou závodnicí se stala Veronika Břízová, která se představila na distanci 3 000 m. Nadějná běžkyně vybojovala díky novému osobnímu rekordu 10:44.83 min svůj vůbec první cenný kov na národním šampionátu.

Vysoko se umístili také další západočeští závodníci. Pátí skončili Jakub Kozák (ATLETCLUB Nýřany) ve skoku vysokém výkonem 176 cm, Vít Čechura (AK ŠKODA Plzeň) na sprintu na 60 m díky výkonu 7.34 s a Josef Královec (AK ŠKODA Plzeň) na distanci 150 m výkonem 17.56 s. Na šestém místě doběhla Daniela Beranová (MÍLAŘI Domažlice), která proťala cílovou pásku v čase 5:00.42 min.

Jakub Kozák, skok vysoký

Foto: Jan Houska