Menu Zavřeno

Štefela nejlepším z české výpravy na halovém mistrovství světa

Od 1. do 3. března se ve skotském Glasgow konal halový světový šampionát, na kterém nechyběli čtvrtkařka Tereza Petržilková a výškař Jan Štefela z AK ŠKODY Plzeň.

Právě Jan Štefela ale neměl start na vrcholné halové akci kvůli problémům se zády jistý. Do Glasgow nakonec odletěl a dokonce vybojoval nejlepší výsledek ze všech českých závodníků. Svěřenec slavného výškaře Jaroslava Báby překonal laťku ve výšce 224 cm, která mu zajistila fantastické páté místo.

Tereza Petržilková naopak zažila velké drama až v cíli. Svěřenkyni Jana Hanzla byl přidělen hned první rozběh na 400 m, který zvládla za 52.31 s, což ji průběžně zajišťovalo postup do semifinále. Bohužel ale třem aktérkám dalšího z rozběhů byl naměřen na setinu sekundy stejný čas, což českou závodnici připravilo o postup do semifinále na čas. Tereza Petržilková tak jako první nepostupující skončila na skvělém třináctém místě, se kterým může být rozhodně spokojena.

Trochu více štěstí chybělo také ženské štafetě na 4×400 m, kde jsme mohli vidět plzeňskou Terezu Petržilkovou spolu s Ladou Vondrovou, Lurdes Gloriou Manuel a Terezií Táborskou. V napínavém souboji proťaly cílovou pásku pouze 0,10 s za národním rekordem v čase 3:28.57 min, což znamenalo konečné sedmé místo.

Foto: Soňa Maléterová