Menu Zavřeno

Mistrovský titul a sedm medailí z halového MČR juniorů a dorostu

V ostravské hale se tento víkend konalo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek a západočeští atleti na něm vybojovali osm cenných kovů.

Pavel Froněk se zlatou medailí

Zlatá visí na krku Pavlu Froňkovi z AC Domažlice. Svěřenec Petra Konopa a Denisy Benešové nastoupil do soutěže jako třetí nejlepší, v napínavém souboji výškařů ale všechny překvapil a díky čistému zápisu a vyrovnanému osobnímu rekordu 195 cm se stal mistrem České republiky.

Stříbrné medaile vybojovala bratrská dvojice z TJ Baník Stříbro, a to v sobotu Jiří Špiroch mezi juniory na distanci 3 000 m v čase 8:35.94 min a v neděli Ondřej Špiroch v dorosteneckém běhu na 1 500 m v novém osobním rekordu 4:16.18 min. Oba závodníci se připravují pod vedením Alexandra Matulky. Na samotný závěr šampionátu se stříbrem blýskla také dorostenecká štafeta AK ŠKODY Plzeň na 4×200 m ve složení Oliver Veselý, Jan Lavička, Vítek Poděbradský a Antonín Pták.

Medailisté závodu na 3 000 m Jiří Špiroch, Daniel Marák, Jan Škarban

Bronzové cenné kovy si z ostravské haly odváží hned čtyři závodníci západočeského oddílu AK ŠKODA Plzeň. Z běžců ji vybojoval svěřenec Alexandra Matulky Martin Honl, který proťal v závodu juniorů na 800 m cílovou pásku v novém osobním rekordu 1:54.89 min, a na trati 3 000 m juniorů si vytvořil nové osobní maximum 8:36.45 min Jan Škarban, kterého trénuje Petr Konop. V technických disciplínách se dařilo juniorkám. Tyčkařka Adéla Hanáková připravující se pod vedením Jiřího Kadly překonala v tyčkařském sektoru laťku ve výšce 360 cm. Kateřina Salcmanová, která bojovala v sektoru dálky, zapsala výkon 579 cm a svěřenkyně Václava Salcmana tak vybojovala rovněž bronzovou medaili.

Martin Honl dobíhající na třetím místě