Menu Zavřeno

Z Chebu přišla smutná zpráva, zemřel Jaroslav Přibáň

Dnes během dopoledne oblétla atletickou komunitu smutná zpráva, že nás 22. 1. 2024 v pozdních nočních hodinách navždy opustil pan Jaroslav Přibáň.

Pan Přibáň, kterému nikdo neřekl jinak než Jacek, byl od roku 1978 předsedou klubu SKP Union Cheb (dříve Rudá Hvězda), předsedal také celé tehdejší západočeské oblasti a poté Karlovarskému krajskému atletickému svazu. Po rozdělení krajů nadále zůstal v úzkém spojení s Plzeňským krajem a od roku 2009 až do současnosti působil v Českém atletickém svazu jako místopředseda. Nezapomenutelný je také jeho hlas, který zná atletická rodina napříč celou republikou z více než stovky závodů, které s radostí jako hlasatel a moderátor komentoval.

Pan Jacek Přibáň žil celý život atletikou, od vlastní závodní kariéry přes kariéru trenérskou až po funkcionáře na různých úrovních. Jako srdcař nezapomněl ani na rodné město Cheb, kde byl jeho zásluhou vybudován víceúčelový stadion s unikátní zlatou dráhou. Na té se pak konala například tradiční Velká cena města Chebu a během několika let zde závodily české a mezinárodní atletické hvězdy.

Plzeňský krajský atletický svaz vyjadřuje upřímnou soustrast pozůstalým.