Menu Zavřeno

Běžecký pohár a 2. kolo OMD juniorů a dorostu

Běžecký pohár a 2. kolo OMD juniorů a dorostu

V Písku se v sobotu 31.8. uskutečnilo 2. kolo OMD dorostu a juniorů Přinášíme VÝSLEDKY ZDE

31.8. se konal také Běžecký pohár mládeže v Plzni na Bolevci.
VÝSLEDKY ZDE
Průběžné pořadí po 8. závodech ZDE TISKOVÁ ZPRÁVA autor Roman Sladký
V sobotu 31. 8. se v Plzni na Ostende uskutečnil šestý ročník Běhu Plzeňské teplárenské kolem Boleveckých rybníků. Letošní ročník byl ve znamení vysokého počtu startujících. Na start všech běhů se postavilo celkem 405 běžců všech věkových kategorií. 239 dětí závodilo v rámci Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje, 26 běžců si vyzkoušelo méně náročnou trať o délce 2 km, 48 běželo závod na 3,5 km a 92 se zúčastnilo hlavního závodu na 5,5 km.
Celkovým vítězem běhu na 5,5 km se zcela suverénně stal v čase 18:51 min Pavel Procházka z AK Sokolov. Druhé místo z loňského roku zopakoval srbský běžec Dimitrije Crnokrak a třetí doběhl Jan Sedláček z TJ Sušice. Mezi ženami vyhrála v čase 24:37 Alena Vintrová před Štěpánkou Herradovou a Karolínou Hrubou. Vítězi jednotlivých věkových kategorií se stali Pavel Procházka, Dimitrije Crnokrak, Jiří Procházka, Adrien Sehnal (SC Radotín), Patrik Žiška, Alena Vintrová, Štěpánka Herradová, Gabriela Korbášová (BK Žatec) a Jindra Zahálková (KB Chlumčany).
V běhu na 3,5 km zvítězil v čase 12:43 min David Lukáš (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín). Na druhém místě doběhl Jaroslav Šmíd z Dobřan a na třetím Kamil Štěpánek (Isofruit). Nejrychlejší ženou byla teprve starší žákyně Vendula Panušková z AC Horažďovice. Druhá skončila Gabriela Korbášová a třetí Pavla Valachová z Horažďovic. Vítězi jednotlivých kategorií se stali David Lukáš, Jaroslav Šmíd, Jarek Berdych z Kaznějova, Bohumil Kreml z Mostu, nejstarší účastník akce Jiří Pejpal (r.n. 1934) z TJ Liga 100 Praha, Vendula Panušková, Zuzana Klásková (Forrest Gump team), Eva Nováková z Plzně, Gabriela Korbášová a Marie Pechová.
Děti běžely své závody v lesích okolo kempu na Ostende a jejich trasy měřily 300 m, 1,1 a 2 km. Vítězi svých kategoriích se stali Alexej Souček z Plzně, Stella Kindlová, Lukáš Kydlíček (ŠAK Přeštice), Ema Jámborová (Adrien Elixir Elite team), Leonard Mastný (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín), Kristýna Záhořová (Baník Stříbro), Jan Škarban (AK Škoda Plzeň), Tereza Burlová (ŠAK Přeštice), Jan Švígler (AC Domažlice), Vendula Panušková (AC Horažďovice), Jan Pergler (Baník Stříbro) a Linda Lukešová (AK Škoda Plzeň).
Na všechny běžce čekal u pláže na Ostende zajímavý doprovodný program. Pro děti byl připraven skákací hrad a malování na obličej. Své stánky zde měly Všeobecná zdravotní pojišťovna, Plzeňská teplárenská a 3 vozy také vystavila Toyota Dolák. Akcí skvěle provázel moderátor Zdeněk Hůrka. Svoji přítomností ji podpořili patroni akce – zlatý medailista z OH v Mexiku 1968 ve střelbě z malorážky Jan Kůrka a česká reprezentantka v bězích na 800 m a 1500 m Diana Mezulianiková. Kromě věcných cen a medailí se někteří běžci mohli radovat z cen z bohaté tomboly společnosti Plzeňská teplárenská. Krásné, teplé počasí a pohodová atmosféra tak provázely všechny, kteří se přišli na Bolevák rozloučit s prázdninami.