Menu Zavřeno

ŠKODA PLZEŇ NA POHÁRU MISTRŮ EVROPSKÝCH ZEMÍ MLÁDEŽE PÁTÁ – DNA ATLETIKA

ŠKODA PLZEŇ NA POHÁRU MISTRŮ EVROPSKÝCH ZEMÍ MLÁDEŽE PÁTÁ –

DNA ATLETIKA

FOTOZDROJ Miroslav Neuvirt, článek atletika.cz

O uplynulém víkendu proběhl v Římě druhý ročník klubového týmového utkání Clash of the Clubs, kde českou atletiku reprezentovali atleti a atletky z oddílu AK Škoda Plzeň.

Úvodní ročník tohoto klání evropských klubů kategorie do 20 let se uskutečnil loni ve španělském Castellónu. Také tehdy zastupoval naši atletiku tým AK Škoda Plzeň, který je dlouhodobě velmi úspěšným oddílem zejména v mládežnických kategoriích. Při premiéře tohoto utkání to také jeho reprezentanti potvrdili, když obsadili v evropské konkurenci lichotivé třetí místo.

Soutěž byla dvoudenní. V sobotu byla na programu skupinová klání, ve kterých se rozhodovalo, zda týmy postoupí do finále A nebo B. Škodovka byla před finálovou stíhací štafetou druhá za dánským klubem Sparta Atletik (103 b), tzv. Hunt pak ovládla. Plné bodové zisky přidali v tomto kole na konto plzeňských výškař Pavel Froněk (192) a koulař Adam Fliegel (15.54).

Ve finále A, tedy mezi elitou už byla situace složitější. Přeci jen se proti sobě utkali ti nejlepší z nejlepších. Úsilí plzeňských tak stačilo na konečné páté místo, což znamenalo, že na loňský bronzový úspěch nenaváží. Celkem atleti a atletky ze západu Čech posbírali ve finále 70 bodů a ve stíhačce už svou pozici nevylepšili.

I zde byl oporou koulař Adam Fliegel, jenž zaostal výkonem 17.25 jen dva centimetry za svým osobním rekordem a získal opět plný počet bodů. Bohužel byl jediným, komu se to podařilo. Druhé místo vybojovala oštěpařka Magdalena Hellmayerová (41.59) a stejné body brala i smíšená štafeta na 4×400 metrů (3:37.69). Pomyslné bronzové příčky pak obsadily dálkařka Kateřina Salcmanová (559) a sprinterka Anežka Kárníková na stovce (12.32).

Vítězi druhého vydání Clash of the Clubs se stal pořadatel loňského ročníku Playas Castellon ze Španělska, druhý byl dánský Sparta Atletik a třetí Italové z Fiamme Gialle-Bracco Atletica.

Výsledky