Menu Zavřeno

MČR žactva – Dvě zlata a stříbro

MČR žactva – Dvě zlata a stříbro

fotozdroj kluby TJ Baník Stříbro, AC Domažlice, AKR Železná Ruda

Tři medaile získali závodníci našeho kraje na MČR žactva, které proběhlo 16. a 17. 9. v jihomoravské Břeclavi. Teplé počasí a bohužel také vítr přinesl jako vždy přehlídku velice zajímavých výkonů mezi nimž se neztratili ani:

Ondřej Špiroch (TJ Baník Stříbro) potvrdil roli favorita závodu na 3000m a již od počátku nedal svým vrstevníkům šanci a doběhl si pro titul s dvacitipěti sekundovým náskokem, před dalšími pronásledovateli. Ondra zaznamenal čas – 09:14.63.

Překvapení šampionátu a historický titul do Železné Rudy, toto spojení vytvořil Jakub Čadek  v běhu na 60m.  Již v rozběhu Jakub zaběhl kvalitních 7,26s a postoupil z druhé místa do finále. Tam se mu vydařil start a jako jediný z finalistů si vylepšil v protivětru osobní rekord na 7,23s a bral zlatou medaili.

Anežka Trhlíková (AC Domažlice) potvrdila roli jedné z medailových kandidátek v hodu kladivem. Nejdelší měla výkon ze třetí série 44.45m, což znamenalo konečné druhé místo.

Celkově jsme se jako kraj bodově umístili na 10. místě, přičemž bodovali pouze čtyři kluby (počítají se umístění do osmého místa) – AK ŠKODA Plzeň 12 bodů,  , AC Domažlice -10 a Železná Ruda – 8, TJ Baník Stříbro -8.

Celkem na MČR startovalo z našeho kraje 22 závodníků v individuálních disciplínách.

VÝSLEDKY Z BŘECLAVI

Všichni tři jsou zároveň nominováni na reprezentační víceutkání  kategorie U 16, které se uskuteční ve slovenské Trnavě v sobotu 23.9.

Přinášíme NOMINACI a o průběhu reprezentačního klání Vás budeme informovat.