Menu Zavřeno

ME juniorů: Bronzová štafeta s Kateřinou Matouškovou a další výsledky

ME juniorů: Bronzová štafeta s Kateřinou Matouškovou a další výsledky

Izraelský Jeruzalém hostil Mistrovství Evropy juniorů a z pohledu to české výpravy to byl nejúspěšnější šampionát v novodobé historii. Svoji troškou do mlýna k tomu pomohli i Západočeši.

Kateřina Matoušková startovala v rozběhu i finále štafetového závodu na 4x400m. Dlouho to vypadalo, že naše děvčata na medaili nedosáhnou, ale vlivem pádu ve německé reprezentantky ve finiši z toho nakonec bylo třetí místo a nový národní rekord této věkové kategorie –  3:34.84.

Kačka startovala i v rozběhu na individuální čtyřstovce, kde obsadila 18. místo v čase 54,79s.

Reakce našich závodnic po národním rekordu ZDE

Z rozběhů do semifinále na distanci 400 m překážek postoupil Michal Haidelmeier. Ten se pak díky novému osobnímu rekordu právě v semifinále 51.48 s umístil na celkové deváté pozici v Evropě.

Na svém premiérovém evropském šampionátu se pak představili dva naši vrhači. O trochu úspěšnější byl oštěpař Jan Výška, který se v napínavém závodě dokázal probojovat do finále, kde pak výkonem 66.06 m skončil na dvanáctém místě.

To Nick Vránek sbíral zkušenosti v národních barvách v kladivářském kruhu, kde výkonem 67.83 m bral nepopulární první nepostupující místo, tedy konečné 13. místo.

Kompletní sada VÝSLEDKŮ

částečně převzato z facebooku AK ŠKODA Plzeň