Menu Zavřeno

Běžecký pohár mládeže si odbyl premiéru v Horšovském Týně

Běžecký pohár mládeže si odbyl premiéru v Horšovském Týně

Běhy mladších kategorii, vítězové dětské štafety do 15 let. Fotografie Helena Smolíková, Aktiv Sport Horšovský Týn

3. díl seriálu Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje zavítal premiérově na Domažlicko do Horšovského Týna. Místní organizátoři z Aktiv Sportu Horšovský Týn situovali závod do prostředí zámeckého parku a navázali tím na původní tradici prvomájových běhů, které se zde konali od 60. do počátku devadesátých let a mezi jejich vítěze patří řada západočeských legend jako Vlastimil Zwiefelhofer, Pavel Fashingbauer, Onča Krásný, Jan Bejček, Václav Bufka, Jiří Procházka,Vlastimil Šroubek, Zdeněk Forster. Historii závodu připomnělo několik tabulí  s pohledem do minulosti.

Samotné závody se těšily poměrně velkému zájmu startujících k čemuž dopomohlo i pěkné jarní počasí. V poháru mládeže se zúčastnilo 288 startujících, což je druhý největší počet ve čtrnáctileté historii celého seriálu! Rekord zatím drží Bělá nad Radbuzou v roce 2018 s 300 startujícími.

Na závěr programu byl vložen ještě štafetový běh na 4x 500m (okolo rybníka), jehož se zúčastnilo 16 čtyřčlenných týmů rozdělených do tří kategorií – mládež do 15 let, rodiny, dospělí.

VÝSLEDKY

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ PO 3 ZÁVODECH

Další díl Běžeckého poháru mládeže se měl konat na Zelenově 13. května. Pořadatel Mílaři Domažlice závod odložili do pozdějšího termínu (pravděpodobně září), a tak následné zastavení je ve Stříbře při Běhu historickým Stříbrem 11. června.

Atletika pokračuje celou řadou dráhových závodů, o kterých budeme informovat.