Menu Zavřeno

EYOF – Zlatá radost Jakuba Davidíka, Sičáková 7.

EYOF – Zlatá radost Jakuba Davidíka, Sičáková 7.

davidikbaku2019
EYOF v Baku 2019. Zlatý Jakub Davidík z Baníku Stříbro

zdroj informací a fotografie atletika.cz

Dva zástupci regionální atletiky se objevili v nominaci na EYOF a oba si vedli nadmíru úspěšně:
JAKUB DAVIDÍK potvrdil nejvyšší ambice a dokázal svým zrychlením na 500m odbourat všechny své soupeře a doběhnout si pro zatím nejcennější úspěch své kariéry. Přidáváme komentář y atletiky.cz: 
Věřil jsem si. Věděl jsem, že to může být zlatá. A povedlo se,“ okomentoval svůj výkon pro czechteam.info Jakub Davidík. Mladík ze Stříbra už posbíral slušné zkušenosti z mládežnických akcí, loni reprezentoval na olympiádě v Buenos Aires a z předešlého EYOF v Györu přivezl předloni bronz. „Tam jsem si udělal velký osobák o dvě a půl sekundy, to bylo i pro mě obrovské překvapení,“ zavzpomínal na léto 2017. 
V Baku se navzdory Jakubovým očekáváním běžel první okruh velmi pomalu, Španěl Caranza – v cíli třetí – probíhal mezičasem na čtvrtce za 57.7 vteřiny. „Až tři sta metrů před cílem jsem zrychlil,“ popisoval 17letý český půlkař. A na jeho razantní zrychlení nikdo neměl nárok, i stříbrný Polák Roznicki ztratil bez setiny dvě vteřiny na vítěze. A ten nakonec zůstal časem 1:51,02 minuty jen sekundu od svého osobního rekordu. „Tahle medaile je pro můj zatím největší úspěch, moc si toho vážím,“ uzavřel Davidík, jenž rád rybaří. 

Oštěpařka PETRA SIČÁKOVÁ se probila do užšího finále díky výkonu z druhé série 46.85, v dalším průběhu už se k povedenému kvalifikačnímu pokusu (jen dvakrát dříve hodila dál než 48.59) už se více nepřiblížila. V kvalitní soutěži to stačilo na sedmou pozici. Na medaili bylo třeba přehodit 50metrovou hranici, a to dost výrazně. Vítězkou se pak stala Polka Gabriela Andrukonisová za 58.77.
KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE