Menu Zavřeno

MČR dospělých: Zlatá Tereza Jonášová a štafeta na 4x400m žen

MČR dospělých: Zlatá Tereza Jonášová a štafeta na 4x400m žen

jonasovamcr2019
MČR mužů a žen 2019 v Brně. Zlatá Tereza Jonášová ze Škody Plzeň

zdroj AK ŠKODA, foto J Kucharčík

10 medailových kousků, rekordy i zápis do historie. MČR v Brně, kam zamířila kompletní česká špička, znamenala pro náš klub opět vydařený víkend plný radosti. Dvě zlaté, dvě stříbrné a šest bronzových znamená nejlepší klubový medailový zisk hned za třemi profesionálními kluby z hlavního města. Zlaté vystoupení předvedla na šampionátu Tereza Jonášová na 400m př., která pokračuje ve skvělé formě po nedávném mistrovství Evropy do 22 let. 
Stříbro pro sebe zajistil skokem 217cm další náš účastník ME do 22 let výškař Josef Adámek
V kladivářském kruhu, ve kterém roztočil své kladivo Patrik Hájek, jsme také ,,bodovali”. Patrikovi patří po výkonu přes 60m stříbrná medaile. 
Tereza Hrochová si s oblibou odváží z republikových šampionátů hned několik medailí a v této pro nás milé tradici pokračovala i v Brně. Stříbro tak bere ze stýplu a bronzovou medaili získala na trati 5000m. 
Dalšímu bronzovému úspěchu plzeňské atletiky tleskalo pro změnu zaplněné brněnské náměstí, kde se konala v rámci MČR výška žen a postarala se o něj Denisa Majerová. 
Čtvrtkařský závod žen viděl hned tři nejlepší výkony roku. Za Vondorovu a Hejnovou proťala cílovou pásku jako třetí naše Tereza Petržilková v osobním rekordu 53,47sec. Všechny tyto tři dámy včetně naší Terezky uvidíme díky jejich výkonům za 14 ní na ME družstev. 
Závěr našeho rekordního šampionátu v počtu zisků medailí jsme zakončili naprosto stylově. Všechny tři naše nominované štafety berou medaile a přepisovaly rekordy. Historicky druhý nejrychlejší čas ČR 3:40,29 min. ve štafetě 4x400m žen předvedlo naše kvarteto Jonášová, Suráková, Hettlerová a Petržilková, a to nemohlo znamenat nic jiného, než titul mistryň ČR pro tyto Škodovačky. 
Dva nové krajské rekordy a dvě bronzové medaile jsme slavili i ve štafetách na 4x100m. Ženská štafeta běžela ve složení Píchalová, Hettlerová, Suchá a Majerová za 46,12 sec a jejich mužští kolegové Ličman, Maruštík, Rež a Procházka doběhli v čase 41,26 sec. KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE
Že atletika dospělých už není žádná jednoduchá záležitost dokazuje i to, že na MČR z našehzo regionu startovaly jen tři týmy – úspěšná AK ŠKODA Plzeň, AC Domažlice měl čtyři zástupce a Atletika Klatovy jednoho zástupce.