Menu Zavřeno

MČR žactva – Dvě medaile Kristýny Záhořové, zlato pro Kristýnu Hozmanovou

MČR žactva – Dvě medaile Kristýny Záhořové, zlato pro Kristýnu Hozmanovou

Fotogalerie Lukáš Bešta, Veronika Matulková a facebook AK ŠKODA Plzeň

Čtyři medaile si vezou z republikového šampionátu žactva naše atletky. Jablonec nad Nisou opět ukázal svoji sverskou tvář, a tak závodnice přivítalo chladné a velice proměnlivé počasí. Přesto i s těmito neduhy se velice dobře vyrovnaly naše závodnice a mohly být po zásluze odměněny:

ZLATO a velmi těsné STŘÍBRO si odváží z  jabloneckého oválu Kristýna Záhořová (TJ Baník Stříbro). V sobotním závodě na 60m nakonec o její pozici na druhém místě rozhodovala cílová kamera a pouhé 4 tisíciny sekundy ji připravily o titul. Čas ve finále se zastavil na 7,79s.  V neděli již na 150m nenechala nikoho na pochybách a výkonem 18,47s získala s náskokem dvou desetin zlato.

V neděli se dařilo ve finále na 300m i Kristýně Hozmanové (ATLETIKA Klatovy). Ze sobotních rozběhů postoupila na druhém místě, ale finálový běh již zcela ovládla, když jako jediná závodnice dokázala stlačit svůj čas pod 40 s – 39, 67s. Tento čas je rovněž novým krajským rekordem a zároveň nejlepším letošním časem žákyň na 300m.

Jediná medaile pro Škodovku se zrodila na 1500m př., kdy Andrea Bieliková rovněž v novém krajském rekordu 5:22,15 nestačila pouze na jednu soupeřku a z Jablonce si odváží stříbrnou medaili.

 

Kristýna Záhořová je věkem stále ještě mladší žákyně a tak nemůže být nominována do reprezentace U16. Její medailové kolegyně Kristýna Hozmanová a Andrea Bieliková již tuto šanci mají, a tak se obě podívají 24. září do Znojma, kam jsou nominované ve svých disciplínách na Mezistátní utkání – ČR – Chorvatsko – Maďarsko – Slovensko – Slovinsko.

 

V kategoriích žactva je na šampionátu skutečně obrovská konkurence, a tak se podívejme na další závodníky, kterým se podařilo prolomit první osmičku:

4. Lucie Pernicová (AK Železná Ruda) – 3000m – 11:09,01

6. Štěpánka Pešková (AK ŠKODA Plzeň) – 150m – 19,27s

7. Jindřiška Langová (Aktiv Sport Horšovský Týn) – disk – 34,46m

8. Ondřej Špiroch (TJ Baník Stříbro) – 3000m – 9:50,94

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY