Menu Zavřeno

ŠKODOVKA VEZE Z CASTELLÓNU BRONZ

ŠKODOVKA VEZE Z CASTELLÓNU BRONZ

Fotozdroj AK ŠKODA Plzeň

Ve španělském Castellónu vyvrcholila finálovým dnem nová soutěž v rámci DNA Clash of the Clubs. Atleti a atletky AK Škoda Plzeň vystoupali v rámci tohoto klání na bronzový stupínek.

Plzeňští včera postoupili do A finále z druhého místa, když nestačili pouze na britský tým Blackhealth and Bromley. V šestičlenném finálovém utkání byli ještě Oslo x Akershus z Norska, vítězové druhé skupiny Enka Sports Club z Turecka, Sparta Atletik z Dánska a zástupce španělské atletiky CD Surco Lucena.

Škodovka začala finále nejlépe, jak mohla. Smíšená štafeta na 4×400 metrů na finiši s účastníkem mistrovství světa juniorů v kolumbijském Cali Michalem Haidelmeierem si doběhla v čase 3:33.29 pro plný bodový zisk. Členy vítězné sestavy byli ještě Jan Šmrha, Anežka Kárníková a Valerie Dzurová.

Na své včerejší primáty navázaly také dálkařka Kateřina Čermáková a oštěpařka Petra Sičaková. Čermáková sice nezopakovala včerejší šestimetrové skoky, ovšem k vítězství jí stačil i výkon 565 centimetrů. K tomu bylo i třeba trochu štěstí, jelikož druhá Dánka Betty Jensenová zapsala o jediný centimetr méně. Sičaková pak triumfovala hodem na 49.20.

Cenné bodové zisky za druhá místa připsali koulař Tomáš Procházka, překážkář Tomáš Koza a Ondřej Míka na dvoustovce. Procházka potvrdil vyrovnanou výkonnost, když nestačil s výkonem 16.54 pouze na vítězného Turka Mustafu Efe Kurua, jenž zaznamenal 16.63. Tomáš Koza proběhl stodesítku překážek v čase 14.82. Ondřej Míka zvládl dvoustovku v čase 21.86.

Stejně jako včera měla napilno Viktorie Jánská. Na hladké i překážkové stovce brala třetí místo. Ve sprintu na 100 metrů překážek bohužel nezopakovala včerejší vítězství, když byla o něco pomalejší než ve skupinové fázi. Časomíra v cíli jí ukázala 14.45. Na stovce dosprintovala za 12.27.

Před závěrečnou stíhací štafetou figurovala Plzeň na průběžné stříbrné pozici, nicméně se dal očekávat útok od přemožitelů ze skupiny Blackhealth and Bromley, a k tomu také došlo, když se nakonec Britové dostali o necelé dvě vteřiny před Škodovku. Nicméně i tak je bronzová medaile úspěchem. Ze zaslouženého vítězství se radovali atleti a atletiky z tureckého Enka Sports Clubu.

Výsledky

Petr Jelínek, foto: AK Škoda Plzeň

převzato z webu atletika.cz