Menu Zavřeno

Finále MČR družstev dospělých – stříbro pro ženy AK ŠKODA Plzeň

Finále MČR družstev dospělých – stříbro pro ženy AK ŠKODA Plzeň

fotozdroj AK ŠKODA Plzeň

V neděli 4. září hostila zlatá dráha v Chebu Mistrovství České republiky družstev. Přídomek „zlatá“ má stadion podle svítivě žluté barvy tartanu, který je světovým unikátem. V krásném prostředí pod hradbami historického centra neměl ani plzeňský tým žen daleko k tomu, aby si pověsil na krk zlatou medaili!

Boj o medaile mezi ženskými družstvy byl napínavý až do posledních chvil. O vítězství rozhodly až závěrečné štafety, kde si lépe vedl tým USK Praha a získal tak svůj 32. titul. „O největší bodový přísun 16 bodů se postarala slovenská posila Viktoria Forster, která dokázala zvítězit v běhu na 100 m př., druhá byla na hladké stovce. Přes 10 bodů se dostaly ještě Linda Suchá za 2. místo v dálce a 3. v trojskoku, nestárnoucí Lenka Valešová v kladivu a kouli, slovenská účastnice Mistrovství světa Daniela Ledecká, účastnice ME na 400 m Tereza Petržilková a běžkyně na střední tratě Anička Suráková,“ uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

K celkovému součtu 177,5 bodů přispělo všech 24 závodnic z družstva a dámy se tak mohly radovat ze zasloužené stříbrné medaile!

Mužská soutěž byla také velmi napínavá. Mezi 3. až 5. místem rozhodoval každý bod. „Muži vsází na týmovou vyrovnanost a tým složený především z vlastních odchovanců. O největší bodový příděl a také jeden z nejhodnotnějších výkonů celého šampionátu se postaral ve výšce Josef Adámek. Účastník Mistrovství Evropy v Mnichově vytvořil na stadionu skvělou show a výkonem 223 cm stanovil nejen hodnotu nového osobního rekordu, ale také překonal bronzového medailistu z Mistrovství světa siřana Ghazala. Týmu také pomohli tradičně silní bratři Forejti v disku a kouli, Matouš Pospíšil v dálce a trojskoku, Kuba Majerčák potvrdil neklesající formu v běhu na 400 m, když časem 46,77 s obsadil 4. příčku za stálicemi české čtvrtky Patrikem Šormem a Pavlem Maslákem,“ upřesnil Michal Černý.

Pánové dokázali posbírat během soutěže 109 bodů, což stačilo na 5. místo, bronzová medaile byla ale velmi blízko, konkrétně 11 bodů.

Atletům ke skvělému výkonu gratulujeme!

Celkové pořadí Ženy

  1. Univerzitní sportovní klub Praha
  2. AK ŠKODA Plzeň
  3. AK Olymp Brno, spolek
  4. TJ Dukla Praha
  5. PSK Olymp Praha, z.s.
  6. SSK Vítkovice, z.s.

Celkové pořadí Muži

  1. TJ Dukla Praha
  2. VSK Univerzita Brno
  3. A. C. TEPO Kladno
  4. PSK Olymp Praha, z.s
  5. AK ŠKODA Plzeň
  6. SSK Vítkovice, z.s.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY Z CHEBU

převzato z webu QAP.CZ