Menu Zavřeno

Čtyři plzeňští zástupci na ME U 18 v Izraeli

Čtyři plzeňští zástupci na ME U 18 v Izraeli

fotozdroj AK ŠKODA Plzeň

Pro většinu školáků začali prvním červencem prázdniny, ne však pro plzeňskou čtveřici mladých atletů, která se vydala na Mistrovsví Evropy kategorie U 18 do izraelského Jeruzaléma.

Přinášíme krátké shrnutí našich mladých atletů na jejich první velké mezinárodní akci:

Jan Škarban si stejně jako v rozběhu na trati 2 000 metrů překážek vylepšil osobní rekord a obsadil konečné 7. místo mezi nejlepšími steeplaři starého kontinentu za čas 5:52,26.

Kateřina Salcmanová v Jeruzalémě nakonec dokončila svůj sedmiboj na velmi povedeném 11. místě, když předvedla při své reprezentační premiéře 5 127 bodů, což je její druhý nejlepší bodový zisk v sedmiboji.

Viktorie Jánská na trati 100 m překážek postoupila do semifinále a za čas 13.79 obsadila nakonec 15. příčku. Smolný okamžik nejen pro Viktorii přišel nakonec mistrovství, kdy to vypadalo, že jako náhradnice ze štafety, které pomohla postupem do finále si odveze medaili. Nakonec zbyli jen oči pro pláč, jelikož asi hodinu po doběhu byla štafeta diskvalifikována.

Více také v článku v Plzeňském deníku ZDE

Ze své kvalifikace bohužel nepostoupila oštěpařka Magdaléna Hellmayerová. Té se hlavně kvůli zdravotním komplikacím způsobeným při samotné soutěži kvalifikace moc nepovedla a výkonem 44.38 metrů skončila za svým očekáváním a plány na 20. pozici.

Na atlety čekají během léta další mezinárodní akce od mistroství světa v Eugene a Mistrovství Evropy v Mnichově nebo mistrovství světa juniorů v Cali, až třeba po mezistátní utkání nebo Evropský olympijský festival, který hostí Bánská Bystrice.

Převzato ze sport.plzen.cz