Menu Zavřeno

LODM 2022: Dvakrát zlatá Kristýna Záhořová

LODM 2022: Dvakrát zlatá Kristýna Záhořová

Zdroj TJ Baník Stříbro a Adriana Ujkanovičová

Od úterý 28.6. do čtvrtka 30.6. se v Olomouci uskutečnila atletická klání v rámci Letní olympiády dětí a mládeže. Naši zástupci podali zajímavé výkony, při čemž hned pětkrát to cinklo.

Roli favoritky naplnila skoro do puntíku mladší žákyně Kristýna Záhořová, když si odvezla z Olomouce hned dvě zlaté medaile a to v běhu na 60m, kde nenašla přemožitelku a shodným výkonem ve finále i v semifinále 7,86s. V dálce se ve finálovém závodě postupně zlepšovala, až posledním skokem vytřila nejlepší sezónní výkon 549 cm. Vzápětí ještě bojovali o třetí medaili ve štafetě, ale v nadějně rozběhlém závodě se nakonec nezdařila poslední předávka a bylo po medailových nadějích.

Zlato si z Olomouce překvapivě odváží i mladší žákyně Alžběta Králová, která s v oštěpu vybičovala k výbornému osobnímu výkonu 36,93m a vyhrála s náskokem téměř pět a půl metru.

Ve vyrovnaném závodě koulařů se předvedl i bronzový Sebastian Matoušek, když vrhl 15,26m a zaostal jen 11 centimetrů za zlatem.

Druhý bronz přidala do sbírky Andrea Bieliková, která dvakrát dokázala běžet výkon na hranici osobního maxima 2:18 na půlce.

Další výsledky:

Jakub Nygrýn – 5. místo  hod oštěpem – 37.69m

Dominik Tuška – 6. místo skok vysoký – 156 cm

Pavel Svojanovský – 7. místo na 60m – 7,91s (v rozběhu 7,87s)

Pro řadu závodníků to byla první zkušenost s tak velkými závody. Věříme, že to bude pro ně motivace do další práce a své zkušenosti předvedou dalšími povedenými výkony.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Přidáváme i tabulku dle krajů, kde jsme nakonec obsadili až 13. místo.

TABULKA pořadí dle krajů v atletice