Menu Zavřeno

Vrhači na Mezistátku

Vrhači na Mezistátku

 

Pětice závodníků z AK ŠKODA Plzeň v národním dresu (zdroj facebook AK ŠKODA)

Sekce mládežnických vrhačů připravila Mezistátní utkání ČR – Polsko – Maďarsko ve vrzích a hodech dorostu a juniorů. V nominaci se objevila řada našich reprezentantů.

Parádní výkon předvedla dorostenecká oštěpařka Magdaléna Hellmayerová, která dokázala o pět metrů vylepšit svůj osobní rekord na 50.78 m.

Vůbec poprvé tak překonala magickou hranici 50 m, v soutěži oštěpařek brala nejvíce bodů a zaostala pouze 22 cm za limitem na mistrovství Evropy do 18 let v Jeruzalémě. Novým kariérním maximem se blýskla také juniorská kladivářka Vendula Holečková, která se díky hodu dlouhému 56.87 m vyhoupla na průběžné druhé místo republikové tabulky juniorek. V soutěži koulařů se představil Tomáš Procházka, jehož nejdelší pokus 17.33 m znamená nový osobní rekord a potvrzení nejlepšího juniorského koulaře v zemi. Svými bodovými zisky přispěly do celkového součtu národů také kladivářka Anna Sýkorová, pro kterou to byl vůbec první start v národním dresu, a zkušená oštěpařka Petra Sičaková.

V národním dresu se objevil také stříbrský koulař Adam Fliegel, který se prezentoval výkonem 16,18m a skončil čtvrtý.

Česká republika nakonec vrhačské utkání jasně ovládla 🏆 ziskem 125 bodů před druhým Maďarskem (115 b) a třetím Polskem (110 b).

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

částečně převzato z FACEBOOKU AK ŠKODA Plzeň