Menu Zavřeno

Krajské finále Štafetového poháru ovládli žáci z 25. ZŠ Plzeň

Krajské finále Štafetového poháru ovládli žáci z 25. ZŠ Plzeň

Horšovský Týn – V pátek 13. května hostil městský stadion v Horšovském Týně krajské finále Štafetového poháru. Pořadatelství se zhostil nově vzniklý atletický oddíl Aktiv Sport Horšovský Týn.

Po tříleté odmlce se opět v plné šíři uskutečnila jediná republiková soutěž pro žáky a žákyně prvního stupně – Štafetový pohár. Po šesti okresních kvalifikacích, které se uskutečnily na přelomu dubna a května, bylo na krajské finále pozváno 16 nejlepších týmů.

16 členné týmy jsou rozděleny podle věku na kategorii 1. – 3. třída a 4. – 5. třída. V tomto složení každá kategorie odběhne štafetu 8x100m, přičemž časy obou běhů se sčítají. Následně se obě kategorie spojí a vytvoří kombinované dva týmy na 8x200m, ze kterých se počítá lepší čas. Všechny časy se následně sečtou, přičemž nejlepší týmy dosahují časů okolo 8 minut 30 sekund.

I letos tomu bylo podobně. Vítězná škola z 25 ZŠ dosáhla výkonu 8 minut 33 sekund. Největší konkurenci jim nakonec byla druhá škola z plzeňský Slovan – 21. ZŠ a klatovská ZŠ Tolstého, které zastaly za vítězi o 8 respektive 10 sekund.

Trošku zklamaná z bramborové příčky byla domácí ZŠ Horšovský Týn, která byla podporována silnou fanouškovskou základnou.

Celý program byl ještě doplněn o doprovodné disciplíny v hodu medicimbalem a skokem z místa.

Štafetový pohár stále nabírá u základních škol na oblibě. Letos při 8. ročníku se jej zúčastnilo 54 škol v Plzeňském kraji, což byl druhý největší počet mezi kraji z celé České republiky.

Vítězná škola má právo účasti na republikovém finále, jenž bude hostit 26.5. ve Zlínském kraji město Holešov.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

FOTOGALERIE ZÁVODU