Menu Zavřeno

MČR v krosu mládeže: 2 zlaté do našeho kraje

MČR v krosu mládeže: 2 zlaté do našeho kraje

fotozdroj AK ŠKODA Plzeň

Atletika a nabídka závodění má celoroční trvání. Po ukončení halové sezóny se hned konalo MČR v přespolním běhu ve Slavkově u Brna.

25.3. na jihu Moravy byl úspěšný den několik našich závodníků. Titul z MČR si dokonce odvážejí dva z nich:

Jedním z favoritů soutěže dorostu byl Jan Škarban, který po halovém titulu dokázal i na 4 km dlouhém krosu ve vyrovnaném závodu uzmout zlato.

Dařilo se i dalším borcům z této věkové kategorii: stříbrský Jiří Špiroch byl pátý a Martin Honl (AK ŠKODA) osmý. Těsně za desítkou ještě doběhl 11. Jan Riegel a 15. Michal Pergler reprezentující (AC Domažlice).

Úplnou senzací potom bylo vítězství Emy Novákové v mladším žactvu. Vítězka loňského Běžeckého poháru Plzeňského kraje v kategorii přípravek nenašla přemožitelku ani mezi o rok staršími soupeřkami a s náskokem 2 sekund získala první mistrovský titul.

Z dalších umístění:

V dorostenkách si po halových mistrovstvích dala pauzu, ale na kros již z plného tréninku se vydala a že to nebyl proti vůbec špatný závod. Nakonec Kristýna Dvořáková obsadila nepopulární, ale pěkné čtvrté místo. Do první patnáctky ještě byli 11. Barbora Jedličková a  14. Lucie Hudousková.

Další VÝSLEDKY