Menu Zavřeno

MČR žactva: 6 cenných kovů pro Západočechy

MČR žactva: 6 cenných kovů pro Západočechy

 

Info k fotografiím: Dvě Kristýny Hozmanová a Záhořová dekorováni na stupních vítězů, stříbrská radost – Ondřej Špiroch a Kristýna Záhořová, Adam Novák v akci v běhu na 300m (pátá dráha). (foto zdroj trenéři Lukáš Bešta, Veronika Matulková a Aleš Sutnar).

Poslední únorový víkend se v Praze ve Stromovce uskutečnilo MČR pro nejmladší závodníky – žactvo. Náš kraj měl poměrně početnou výpravu a také dílčí medailové úspěchy:

Jedním velkým překvapením byla klatovská závodnice Krystýna Hozmanová

Kristýna skvěle využila nasazení do nižší čtvrté dráhy a dvě největší rivalky viděla před sebou a ve finále běhu na 150m zvítězila nejlepším výkonem halové sezóny 18,63s. Byla to její druhá medaile, když v sobotním programu nejprve v rozběhu za 7,78s vytvořila nejlepší čas halové  sezóny, ale ve finále již svůj výkon nezopakovala a brala bronz za 7,87s.

Výraznou konkurentkou v bojích o medaile byla Kristýně i její západočeská rivalka a věkem ještě mladší žákyně Kristýna Záhořová ze Stříbra.

Rovněž Kristýna si odváží z Prahy dva cenné kovy. Na 60m brala stříbro za 7,81s a na 150m v těsném souboji ve finiši nakonec bronz v novém osobním rekordu 18,67s.

Medailově se dařilo i Adamovi Novákovi. Adam kombinuje více sportů a i v atletice má v této věkové kategorii velký potenciál, což ukázal v běhu na 300m, kdy si nejprve v rozběhu vytvořil nový osobní rekord 37,86s, který ve finále ještě vylepšil výborným finišem na 37,20s a byla z toho stříbrná medaile.

Spokojený může být i Ondřej Špiroch, který se představil na nejdelší distanci 3000m. Ondra se pohyboval celý závod na medailových pozicích a nakonec v dlouhém finiši získal bronzovou medaili za výkon 9:51,52, čímž si vylepšil svůj osobní rekord proti lednovému závodu o téměř půl minuty.

DALŠÍ VÝSLEDKY PŘINÁŠÍME V PŘEHLEDU ZDE

MČR vrcholí již následujíc víkend v Ostravě, kde se sejde kompletní seniorká špička. Je to zároveň poslední možnost, jak plnit limity na HMS v Bělehradě.