Menu Zavřeno

Tereza Hrochová, Vladimír Marčík a Jakub Davidík mistři ČR v krosu 2021

Tereza Hrochová, Vladimír Marčík a Jakub Davidík mistři ČR v krosu 2021

Tereza Hrochová na trati (zdroj Český běh)

Jedno z nejnáročnějších MČR v krosu posledních let se odehrálo poslední listopadovou sobotu ve Valašském Meziříčí.  Den před závodem prošla trať těžkou zkoužkou v podobě intenzivního sněžení, které se během dne postupně měnilo v hutné bláto. Je potěšující, že závodníci z našeho regionu se vyrovnali s těmito podmínkami na výbornou a odváží si z Valašska skvělé úspěchy!!

 Tereza Hrochová nikoho nenachala na pochybách, že je bez některých absentujících konkurentek je favoritkou na mistrovský titul. JIž od druhého okruhu závodu jasně dominovala a doběhla si i pro mistrovský titul v krosu. čas vítězky na 8 km distanci se zastavil na 30:

ROZHOVOR s Terezou Hrochovou bezprostředně po závodu

V závodu Mílařů se konalo v podstatě otevřené mistrovství našeho kraje, když v první desítce byli hned čtyři naši zástupci.

Po opatrnějším začátku si skvěle vedl rodák z ValMezu Vladimír Marčík, který se tempo skvěle vystupňoval a doběhl po loňské medaili v dlouhé závodě pro titul v mílařském závodě.

Vláďa Marčík v akci (zdroj Český běh)

ROZHOVOR s Vladimírem Marčíkem

Skvěle si vedl i obhájce titulu Tomáš Jaša, který obsadil třetí místo. Desítku ještě doplnila dvojice Vlastimil Šroubek na šestém místě a Šimon Ekl na místě osmém.

I závod juniorů ovládl zástupce našeho regionu. Jakub Davidík v nejnapínavějším závodu dne se dlouho přetahoval s libereckým Davidem Šlapákem, v jednu chvíli to již vypadalo, že nevydrží Davidovo tempo, ale nástupům odolal a rozhodl v Kubův závěrečný nástup do finiše.

Nejlepší desítku juniorského závodu uzavřel tréninkový partáka Kuby ze Stříbra Štěpán Trávníček.

Jakub Davidík po náročném závodě (foto Český běh)

ROZHOVOR s Jakubem Davidíkem

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Dle výsledků by se někteří naši úspěšní závodníci měli objevit v nominaci na ME v krosu, které se uskuteční 12.12. v irském Dublinu. Nominace by měla být známa 29. 11.  Po jejím zveřejnění vás budeme informovat.