Menu Zavřeno

SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ NA MS U 20: Davidík 4., štafeta 4x400m s našimi závodnicemi 5.

SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ NA MS U 20: Davidík 4., štafeta 4x400m s našimi závodnicemi 5.

zdroj Veronika Matulková

V africké Keni se dařilo našim závodníkům na MS U20. Skvělé vystoupení během tří běhů na 800m zaznamenal Jakub Davidík. Již v semifinále překonal vlastní český juniorský rekord a ve finále jej ještě vylepšil na 1:46,05.  Velice rychle rozběhlý závod nakonec udržel Kuba v kontaktu do cílové rovinky s nejlepšími. Nakonec trochu ztratil přesto na domácí africké půdě předvedl skvělý výkon.

Celý finálový závod můžete sledovat na odkazu ZDE cca od 1:38.00

zdroj Veronika Matulková

Skvělé vystoupení si zaběhla i štafeta na 4x400m dívek, kde jsme měli zastoupení v podobě Kačky Matouškové a Lucky Zavadilové. Naše děvčata běžela druhý a třetí úsek. Dokázala udržet páté místo a za čas 3:41.59 brala páté místo i celkově.

Celý závod ke shlédnutí ZDE v čase od 4:04:00 i s představením.

Představení české štafety (fotozdroj youtubevideo šampionátu)

 

Pro Lucku Zavadilovou to bylo již druhé finále, když na začátku šampionátu ještě startovala ve smíšené štafetě. První den šampionátu postoupili z druhého místa do finále výkonem 3:24,15. Ve finále, které se konalo hned první den večer i vlivem individuálních startů, kolize výkon již nezopakovali a skončili na sedmé pozici.

V individuální disciplíně se na šampionátu představila i oštěpařka Petra Sičaková.

Nejdelší pokus předvedla hned v úvodní sérii, kdy její náčiní dolétlo na 48.60. Následoval křížek a poté několik desítek minut dlouhé přerušení z důvodu prudkého deště. Po restartu se již Sičaková nezlepšila, když přidala další křížek a obsadí tak desáté místo.

 

VÝSLEDKY Z KENI