Menu Zavřeno

ME U 23 – Výškař Jan Štefela mistr Evropy!

ME U 23 – Výškař Jan Štefela mistr Evropy!

foto zdroj facebook AK Škoda Plzeň

Neděle 11.7. změnila život výškaři JANU ŠTEFELOVI. Opavský závodník, který již několik let startuje za AK Škoda Plzeň dnes vybojoval senzační titul ve výškařském sektoru na ME U23 v Talinnu. Jako jediný překonal v novém osobním rekordu 220 cm slaví skvělý zlatý úspěch.

Reakce Jana Štefely na kanálu youtube

 

MICHAL FOREJT ví, jaké je to získat medaili na ME, tentorkát již konkurence byla silnější a Michal se probojoval do užšího finále, kde obsadil výkonem 56,30m osmou pozici.

Jakub Forejt nakonec neprošel sítem kvalifikace a v celkovém součtu za výkon 53,35m obsadil 18. místo

Tereza Schejbalová překonala laťku ve výšce 405 cm a skončila v kvalifikaci a celkově zapíše ve výsledcích 15. místo.

Filip Ličman si vylepšil svůj osobní rekord na 51,66s , přesto to na semifinále nestačilo Filip obsadil 18. místo.

V barvách Škody Plzeň nově startuje i Jakub Majerčák, který si připsal na 400m 27. místo za výkon 47,72s. Jakub ještě rozbíhal štafetu na 4x400m, bohužel i zde se nepodařilo postoupit do finále a štafeta za výkon 3:09,79 zapsala konečné 11. místo.

Z kvalifikace diskařek odcházela zklamaná Barbora Tichá. Ta bohužel zapsala tři křížky a zůstala tak bez měřeného pokusu.

Obrovskou smůlu si vybrala během šampionátu Linda Suchá, která v den finále trojskoku, kam postoupila z kvalifikace měla pozitivní test na koronavirus a musela místo vrcholu kariéry zůstat v karanténě na hotelu. Přidáváme alespoň video po úspěšné kvalifikaci.

VÝSLEDKY Z TALINNU

Evropská atletika v Tallinnu pokračuje již další týden šampionátem juniorů, kde se také představí zástupci z našeho regionu. V nominaci jsou Jakub Davidík, Petra Sičaková, Lucie Zavadilová a Kateřina Matoušková.