Menu Zavřeno

MČR dospělých přineslo bohatou medailovou žeň!

MČR dospělých přineslo bohatou medailovou žeň!

Medailisté Linda Suchá, Terka Petržílková, Pepa Adámek a Terka Jonášová, zdroj AK ŠKODA Plzeň

Skvělé medailové úspěchy posbírali atleti z našeho regionu na MČR dospělých, které se premiérově v novodobé historii uskutečnilo ve Zlíně.

Mistrovský titul vybojovala Linda Suchá ve skoku dalekém, když hned prvním pokusem zapsala svůj letošní nejlepší výkon 628 cm. Linda přidala ještě bronz v trojskoku, kdy ve větrném závodě zapsala nejlépe 13,11m.

Zlato získala i štafeta žen AK ŠKODA Plzeň na 4x400m. Kvartet Matoušková Kateřina, Suráková Anna, Jonášová Tereza a Petržilková Tereza běžela 3:40,61.

Po odhlášení Lada Vondrové z běhu na 400m, vzrostla šance na cenný kov pro Terku Petržílkovou, která toho plně využila podlehla jen suverénce finálové běhu Barboře Malíkové. Terka má stříbro za 53,35s ve svém nejlepším letošním čase.

Medaili na krk si pověsili oba bratři Forejtové. V mistrovském závodě byl lepší Michal, když v letošním nejlepším výkoně zapsal 56,48m a bral stříbro. Na Jakuba „zbyl“ bronz za 53,89m.

Barbora Tichá vybojovala svoji první velkou medaili v barvách Škody Plzeň, když v diskařském sektoru novým osobním rekordem 51,70m brala stříbro.

Stříbro na 5000m si připsala i posila ze Slavie Vladimír Majerčík. Stříbrný čas měl hodnotu 14:23,96.

V těsném finiši si pro stříbro na pětce doběhla i olympionička v maratonu Tereza Hrochová, když ve finiši nestačila na svoji rivalku Moiru Stewartovou. Čas Terky se zastavil na novém osobním rekordu 16:28,10.

Stříbro vybojovala i štafeta Škody Plzeň na 4x100m. Štafeta ve složení Urbánek Petr, Páník Marek, Maruštík Daniel a Rež Jakub zaběhla výkon 40,88s.

Stříbro ve štafetě na 4x400m vybojovali muži AK ŠKODA. Jan Majerčák, Daniel Kabyš, Michal Haidelmeier a Filip Ličman zaběhli 3:13,42.

Bronzové mistrovství má za sebou zkušená vrhačka Lenka Ledvinová, v sobotu zapsala v kladivu 63,87m v neděli poté v kouli 14,81m.

Pro první medaili na 800m v dospělé kategorii si doběhl věkem stále ještě stříbrský junior Jakub Davidík. Kuba přidal i pátý čas historie mistrovství – 1:47,27.

ve výškařském sektoru vybojoval bronz Josef Adámek, který lepším zápisem na 212 cm uhájil medaili před dalším dalším škodovákem Janem Štefelou.

Bronz si odváží v letošním nejlepším výkonu i Terka Jonášová z běhuna 400m př., když zaběhla 59,14s.

 

Západočeši posbírali i několik další finálových umístění, které najdete v kompletní VÝSLEDKOVÉM SERVISU.