Menu Zavřeno

Český atletický svaz si zvolil vedení na další období

Český atletický svaz si zvolil vedení na další období

V sobotu 17. 4. se v Nymburce konala volební valná hromada Českého atletického svazu. Plzeňský kraj vyslal devět delegátů zvolených na VH PKAS a 4 delegáty (AK ŠKODA Plzeň, Baník Stříbro, Sokol Petřín a AC Domažlice) zastupující naše regionálně největší kluby.

I tito delegáti zvolili na následující volební období 2021 – 2025 tyto zástupce do Předsednictva ČAS:

Libor Varhaník – předseda

Díky úspěšné kandidatuře je velice pravděpodobné, že Libor Varhaník bude usilovat v nejbližších volbách i na předsedu Evropské atletické federace – EA.

Jacek Přibáň a Drahomír Dočkal – místopředsedové

Jacek všem známý jako spíkr, chebský patriot a předseda Karlovarského kraje obhájil post místopředsedy již v prvním kole. Tento silný mandát jistě předurčuje a motivuje Jacka k další práci a rozvoji atletického hnutí.

Novou tváří na tomto postu je zástupce olomoucké atletiky Drahomír Dočkal, který by chtěl opět nastolit větší dialog napříč atletickým hnutím od svazu směrem ke kasům a klubům.

Posty v předsednictvu bez opozičního kandidáta obhájili Jiří Topinka – ekonomická komise, Ladislav Kňákal – organizační komise a Jakub Kubálek – komise rozhodčích.

Svůj mandát obhájil i Ondřej Veverka – soutěžní komise, i když ten našel protikandidáta v podobě v Jiřího Klesnila.

Novými tvářemi ve vedení české atletiky jsou Jana Sobčíková z Vítkovic, která má zájem na rozvoji Komise mládeže a Iveta Rudová, která v nejtěsnějším možném souboji 83:82 porazila Jana Fehera na post předsedy metodické komise. Řadu voličů mohl oslovit projev Ivety Rudové, která nechtěla zavést nový kariérní vzdělávací systém trenérů, jenž by byl nad síly většiny amatérských, dobrovolných trenérů mládeže z malých klubů.

Posledním členem Předsednictva ČAS se stal předseda dozorčí rady Martin Nešvera.

A právě v Dozorčí radě má PKAS také stopu, když s druhým největším počtem hlasů uspěl náš kandidát Ivan Hubáček.

Dalšími členy byli zvoleni Pavel Duffek, Richard Chmelík, Zuzana Marková, Dušan Molitoris, Zdeněk Simon a Renáta Struhalová.

Doplňme ještě staronové členy Arbitrážní rady: Martina Blažková, Martin Klíma, Josef Macek a Jaroslav Veselý

Přejeme všem úspěšným kandidátům mnoho zdaru a úspěšně vykonané práce pro českou atletiku.

Rozhovor s předsedou ČAS – Liborem Varhaníkem (zdroj ČAS)