Menu Zavřeno

Představení kandidátů na volební valnou hromadu PKAS

Představení kandidátů na volební valnou hromadu PKAS

logo_new

V pátek 26.3 2021 od 16.00 do 18.00 proběhne v prostorách plzeňského Petřína volební valná hromada PKAS.

Vzhledem k tomu, že se přihlásilo více kandidátů na předsedu a do výboru PKAS a VH je kvůli epidemiologickým opatřením omezená, rozhodli jsme kandidáty představit delegátům klubů, širší veřejnosti a čtenářům prostřednictvím malých medailonků, které kandidáti o sobě vypracovali.

KANDIDÁTI NA PŘEDSEDU PKAS

KONOP PETR

člen oddílu AC Domažlice

Od 1968 atlet – běhy na střední tratě ,člen Jiskry Domažlice, Škody Plzeň, AC Domažlice od r.1979  trenér, rozhodčí, funkcionář oddílu.

V trenérské činnosti zisk bezpočtu medailí na M ČR, naposledy 6 medailí svěřenců na M ČR v hale 2021. Svěřenci startující na MU,ME,MS,Univerziáda.

Funkcionářská práce – člen VV klubu – sekretář, od 1984 VV KAS ZČ, později Sdružení ZČ atletika a pak PKAS. 7x ředitel M ČR v půlmaratónu, 4x vedení M ČR v krosu naposled 2019 – Kostelec. Mnohokrát ředitel OM v hale i na dráze, dvě volební období člen Komise mládeže ČAS, organizátor mítinku Ch 1500, vedoucí družstva mužů v 1.lize.

Preferuji slušnost,nenápadnou pracovitost,korektní vztahy. Vyhýbám se hulvátům a lidem s utkvělou představou ,že právě oni řídí Zeměkouli.

SEKERÁK DAVID

člen oddílu Mílaři Domažlice

David Sekerák – podnikatel, atletický trenér

V atletickém prostředí se pohybuji od roku 1989, nejprve jako závodník, později jako funkcionář a trenér. Mezi mé koníčky patří kromě atletiky, také hokej a výroba dětských knih a 3D efektů v knihách.

Mezi mé přednosti patří, odpovědnost, flexibilita, pracovitost, ochota učit se novým věcem a trendům, komunikační a organizační schopnosti, zkušenosti s administrací dotací a řízením projektů. Momentálně studuji první trenérskou třídu na FTVS v Praze. Působení v oddílech: TJ Jiskra Domažlice (resp. později po osamostatnění AC Domažlice), dále SKU junior Plzeň, AC TEPO Kladno dále Mílaři Domažlice, kde působím od roku 2014 nejen jako trenér, ale i jako místopředseda klubu.

Působení v rámci ČAS: Od roku 2016 jsem zaměstnancem Českého atletického svazu jako Reprezentační trenér mládeže sekce oštěpu.

Manažerské zkušenosti

1996-2008 vedoucí výroby, řízení výroby až 150 lidí, 2008-2019 … spolumajitel a jednatel knihařské a tiskařské firmy, 2019- doposud… podnikatel majitel tiskárenské firmy a profesionální trenér atletiky

Své zkušenosti z podnikatelského prostředí bych chtěl využít k zefektivnění financování PKAS a nalezení nových možností finanční podpory.

Motto: Táhneme za jeden provaz“

Rád bych ve prospěch krajské atletiky pracoval v souladu s uvedeným mottem. To znamená, že i přes rozdílné názory sjednotit atletické dění v rámci kraje, zvýraznit a prohloubit spolupráci na úrovni oddílů, zlepšit rozvoj atletiky a rozšíření atletické základny v kraji, a v neposlední řadě zvýraznit propagaci atletiky v rámci Plzeňského kraje.

KANDIDÁTI DO VÝBORU PKAS

BASTL JIŘÍ

člen oddílu TJ Sokol SG Plzeň – Petřín

kandidát na pozici: hospodář

Funkci hospodáře kraje zastávám od 1.4.2006 do dneška. Za toto období nebyly zjištěny žádné nedostatky a vše bylo vždy řádně vyúčtováno. Veškeré účetní uzávěrky byly odevzdány vždy v termínu. Nikdy v tomto období nebyl krajský výbor v dluzích. Ve své funkci budu pokračovat pokud budu zvolen.

BENEŠOVÁ DENISA

členka oddílu AK ŠKODA Plzeň, trenérka druhé třídy

kandidátka na pozici: komise mládeže

Atletice se aktivně věnuji většinu svého života a již několik let působím jako trenér mládeže v AK Škoda Plzeň. Jelikož se atletice plánuji věnovat i v budoucnu, ráda bych se začlenila do týmu PKAS a svojí činností se zasloužila o její rozkvět v našem kraji.

Chtěla bych do PKAS vnést pohled atletického trenéra mládeže a tím přispět k nastavení atletických soutěží a péči o mládež v našem kraji. Svou činností bych se chtěla zasloužit o to, aby v našem kraji vyrůstali nejen nové hvězdy, ale především atleti, které sport baví a dělá z nich lepší lidi. Aby pro děti byl sport radostí a byly motivovány k těm nejlepším výkonům, ale aby jejich trénink nebyl uspěchaný a zbytečně raně specializovaný.

Chtěla bych pomáhat budovat podmínky, ze kterých vyrostou Ti nejlepší (sportovci, trenéři, rozhodčí a přátelé atletiky).

HUBÁČEK IVAN

člen oddílu TJ Sokol SG Plzeň – Petřín

kandidát na pozici: sekretář

Pracuji jako trenér atletiky a učitel společenských věd na Sportovním gymnáziu v Plzni.

V atletickém hnutí se pohybuji od roku 1975, postupně jako závodník, trenér a funkcionář. Jsem předsedou atletického oddílu Sokol SG Plzeň-Petřín. V Plzeňském krajském atletickém svazu jsem v minulosti působil 12 let ve funkcích hospodáře a sekretáře.

Mezi mé nejvýraznější svěřence, u kterých jsem se podílel na jejich přípravě patří: Jiří Mužík, Eliška Staňková, či Marcela Joglová.

Ve VV PKAS mám zájem vykonávat pozici sekretáře, neboť se domnívám, že jsem již získal dostatek zkušeností s potřebnou administrativou i prací s lidmi.

LINHARTOVÁ ERNA

členka oddílu TJ Sokol SG Plzeň – Petřín

kandidátka na pozici: komise rozhodčích

Ve funkci komise rozhodčích PKAS funguji šest let. Stejnou dobu jsem i členka Výkonného výboru PKAS. V uplynulých letech jsem zastávala funkci rozhodčích na všech úrovních atletických závodů od okresních kol školních soutěží až po mistrovství republiky. Vzhledem k získaným zkušenostem a navázání kontaktů s ostatními rozhodčími v kraji, na tuto funkci opětovně kandiduji. Navázala bych tak na přátelské vztahy mezi rozhodčími a to i mimo Plzeňský kraj. Již několik let za sebou se daří spolupráci s Jihočeským krajem, který delegoval své rozhodčí i na Mistrovství ČR v Plzni. Mám za sebou přes třicet let práce jako trenérka na Sportovním gymnáziu v Plzni. Od roku 1989 jsem fungovala na SG jako učitelka tělesné výchovy.

NEUVIRT MIROSLAV

člen oddílu AK ŠKODA Plzeň

kandidát na pozici: sekretář

Vystudoval jsem pedagogickou fakultu, katedru tělesné výchovy a sportu ZČU. Po absolvování studia jsem působil jako speciální pedagog v Dětském diagnostickém ústavu v Plzni. Od roku 2018 pracuji jako krajský manažer Českého atletického svazu. Dvaadvacet let jsem členem atletického klubu AK Škoda Plzeň. Posledních deset let se věnuji tréninku mládeže a funkcionářské činnosti. Po třech letech spolupráce s Plzeňským krajských atletickým svazem z pozice krajského manažera ČAS jsem se rozhodl kandidovat do Výkonného výboru PKAS na pozici sekretáře. Myslím, že pozice sekretáře PKAS úzce koresponduje s mým působením u ČAS a se vstupem do VV PKAS bych rád využil výhody spojení těchto funkcí. Nadále se budu snažit podporovat spolupráci jednotlivých článků atletického dění, od atletických kroužků až po dominantní atletické oddíly a následnou komunikací s KAS a ČAS.

PROKOPOVÁ KAROLÍNA

členka oddílu TJ Sokol SG Plzeň – Petřín

kandidátka na pozici: komise mládeže

Členem výboru jsem přes 10 let a za tu dobu jsem se podílela na rozvíjení atletické základny v našem kraji. Pamatuji začátky atletických přípravek, které jsem v kraji prosazovala, aby se zvětšila základna, která byla oproti jiným sportům menší. Zapojovala jsem se do organizace soutěží přípravek a žactva a pomáhala připravovat soutěže. Krajské soutěže přípravek a žactva jsem také řídila. Dále jsem vedla krajské výpravy na Letní olympiády a mezikrajová utkání. Usilovala jsem o dostatečné množství a kvalitu soutěží žactva a přípravek. Vždy jsem měla jako prioritu rozvoj krajské atletiky a jsem ráda, že za ta léta se situace velice zlepšila, co se týče výsledků a množství atletů. Větší kluby se vzhledem k podpoře sportovních středisek a dalším podporám v republikovém měřítku zvedly. Každopádně si ale myslím, že je velice důležité rozvíjet a zachovat atletiku i v menších klubech a dalších krajských místech. Zároveň považuji za velice důležitou vzájemnou spolupráci mezi všemi členy plzeňské krajské atletiky, vedením klubů, trenéry a rozhodčími.

PŠAJDL JOSEF

člen oddílu ATLETIKA Klatovy

kandidát na pozici: místopředseda, soutěžní komise

ZAMĚSTNÁNÍ: učitel na gymnáziu J. Vrchlického v Klatovech

Působení v atletickém hnutí

– od roku 1974 jsem členem atletického oddílu/klubu/ Atletika Klatovy

– trenér 2. třídy, rozhodčí 2. třídy

– do roku 2019 jsem pracoval ve výboru klubu, zároveň jako trenér a vedoucí družstev mládeže

– od 2017 jsem člen VV PKAS ve funkci předsedy SK

– jsem pověřen řízením atletických soutěží družstev i jednotlivců PKAS i ČAS

Stručné důvody kandidatury: na základě zkušeností a dlouholeté práce v atletickém hnutí v předcházejících letech, bych se chtěl i nadále věnovat práci v soutěžní komisi ve výboru PKAS.

SLADKÝ ROMAN

člen oddílu AC Falcon Rokycany

kandidát na pozici: atletika mimo dráhu

Stávající člen VV PKAS od roku 2009

· Specializace ve VV PKAS: běhu mimo dráhu

· Činnost ve VV PKAS – organizace 12 ročníků Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje

o řídící pracovník na závodech družstev mladšího žactva

o měření kamerou a výsledkový servis

· Funkcionář a trenér v AC Falcon Rokycany

· Bývalý atlet – vytrvalostní běhy

· Od r. 2005 organizace sportovních akcí – celkem 83 akcí a 17 seriálů. Z toho 3 x Mistrovství ČR. Nejznámější akce Plzeňský půlmaraton, Plzeňský kardioběh, Běh Plzeňské teplárenské kolem Boleveckých rybníků, Rozhledny v pohybu, a jiné.

· Vystudovaná ATVS a VOŠ Palestra, obor sportovní management

ŠILHÁNEK ZDENĚK

člen oddílu AC Domažlice

kandidát na pozici: mediální propagace

S výborem PKAS jsem začal spolupracovat na základě přípravy mojí bakalářské práce – tohoto webu v roce 2007. Od této doby se snažím aktivně zapojovat do krajského dění, ať již formou organizace závodů (od MČR, krajských mistrovství, Pohárů rozhlasu, Štafetových pohárů či závodů pro mládež a přípravky),
přípravy atleta roku PKAS, školení TAP nebo několika účastí na ODM a její organizaci v Plzni v roce 2015. Dále se podílím na tréninku dětí v rámci AC Domažlice.

Z hlediska výboru PKAS mám na starosti pravidelnou aktualizaci webových stránek, které jsme v posledním volebním období nově graficky aktualizovali. Rovněž ve spolupráci s výborem PKAS jsme připravili nové logo PKAS a rozšířili působení na sociální sítě facebook a Instagram.

Mým cílem pro další volební období je nadále se aktivně zapojovat do dění v našem kraji a podílet se na realizaci nápadů, podnětů, které vyplynou v rámci našeho atletického rybníčku.

UJKANOVIČOVÁ ADRIANA

členka oddílu AK ŠKODA Plzeň

kandidátka na pozici: komise rozhodčích

VÝZKUMNÁ A ODBORNÁ ASISTENTKA NA ZČU V PLZNI, MANAŽERKA, TRENÉRKA

Již od mala jsem se věnovala pohybovým aktivitám. Nejprve to byl ping pong, potom mnoho let lední hokej a přibližně 12let se stala mou vášní atletika. Díky tomu si uvědomuji jak je pohyb v našem životě důležitý a snažím se, aby další generace našla ve sportování, a celkově v pohybu smysl a nadšení. Narodila jsem se v roce 1980 a jsem rodačka z Plzně. Mezi mé koníčky patří cestování, filmografie a charitativní činnost. K mým přednostem patří, flexibilita, pracovitost, loajalita, empatie, komunikační a organizační schopnosti, dlouhodobě problematika s administrací dotačních programů, dále práce s přípravou, realizací a evaluací projektů. Momentálně studuji první trenérskou třídu na FTVS v Praze.

Atletická historie

Od roku 1993 jsem členkou AK ŠKODA Plzeň. Závodní činnost jsem ukončila v roce 2012. V roli trenérky působím v oddíle AK ŠKODA Plzeň od roku 2008, od té doby  jsem v oddíle působila několik let také jako funkcionářka, šéftrenérka a pořadatelka několika významných atletických soutěží. V současné době působím v oddíle jako trenérka dětí a mládeže a vedoucí výpravy atletiky na olympiádě dětí a mládeže v rámci Plzeňského kraje. 

Ráda bych viděla na stadionech více diváků/fanoušků, více atletické publicity, a tím přiblížit atletiku více do televize a mobilů. Celkově zvyšovat jeho komerční sílu. Používat profesionálně navržené PR a digitální strategii na sociálních sítích v klubech Plzeňského kraje, kde by mělo být naším cílem zviditelnit a prodávat  naše soutěže, posílit náš brand a zvýšit vizibilitu našeho sportu.

VÝHLEDY

To vše by mělo vést k většímu zapojení všech věkových skupin atletické komunity a k vytváření více atletických hvězd na různých úrovních. V rámci kategorie dětí a mládeže pokračovat v rozvoji naší trenérské a odborné stability a získávání nových a nových členů na území celého Plzeňského kraje, což poslouží k větší konkurenceschopnosti našich členských základen a rozvoji našeho sportu v regionu.

V neposlední řadě rozšířit základnu rozhodčích, jejíž situace je v současné době ve varovném stavu. V našem odvětví stále stoupá více závodů/soutěží a je nutné, abychom výhledově mohli nabídnout také adekvátní počet kvalifikovaných a ochotných rozhodčích. Rozvíjet jejich odbornost v dané oblasti a jistotu v rámci finančního zabezpečení minimálně na úrovni konkurenčních sportů.

„Jeden může být kritickým článkem týmu, ale jeden nedělá tým.“

VOJÁK JIŘÍ

člen oddílu Mílaři Domažlice

kandidát na pozici: komise mládeže

Atletice jsem se věnoval přes 18 let jako aktivní závodník na střední a dlouhé tratě. Byl jsem reprezentantem ČR v bězích do vrchu. Po skončení aktivního závodění se v atletice angažuji jako trenér mládeže v oddíle Mílaři Domažlice a člen výboru. Trenérem mládeže a žactva v oddíle Mílaři Domažlice jsem od roku 2015. V současné době v oddíle působím jako trenér žáků a dorostu. Své závodnické zkušenosti a poznatky se snažím přenášet a aplikovat do následné praxe a práce s mládeží. Mám dosaženou kvalifikaci trenéra třetí třídy. Moji devizou je flexibilita, pracovitost, odpovědnost, ochota se učit novým věcem a trendům. V PKAS bych měl zájem působit v komisi mládeže a práci s mládeží.

Medailonky nejsou redakčně kráceny. Jsou v podobě, jak je kandidáti poslali.