Menu Zavřeno

MČR v hale: Suchá zlatá v dálce a další medailové úspěchy

MČR v hale: Suchá zlatá v dálce a další medailové úspěchy

Úspěšné štafety Škody Plzeň na šampionátu v Ostravě (zdroj AK ŠKODA)

V Ostravě se za vládní výjimky uskutečnilo MČR v hale. Dva týdny před ME to byl pro řadu závodníků test před vrcholem sezóny. Pro Západočechy zase řadu úspěšných medailových umístění či třeba premiérové účasti na šampionátu.

Asi nejúspěšnější závodnicí šampionátu z pohledu Plz. kraje byla LINDA SUCHÁ, které se podařilo vyhrát v dálce za 615 cm. V trojskoku brala stříbro v novém halovém osobním rekordu 13,24 m. Další stříbro přidala se štafetou AK ŠKODA Plzeň na 4x200m, kde startoval spolu Barbarou Píchalovou, Kateřinou Salcmanovou a Kateřinou Matouškovou.

Stříbro si na 400m vyběhla výkonem 53,48s limitářka na HME Tereza Petržílková.

Jan Štefela uspěl ve výšce nejlépe na 213 cm a byla z toho stříbrná medaile.

Velice vyrovnaný závod se odehrál v tyči žen. Nakonec to byl stříbrný stupínek pro Terezu Schejbalovou za výkon 403 cm, když zapsala stejně jako další tři soupeřky, ale napoprvé to bylo jen Zuzkou Pražákou, se kterou si druhé místo podělily.

Lenka Valešová i v zimní sezóně nezahálela a na šampionátu z toho bylo bronz ve vrhu koulí za 14,80m.

Neustálé zlepšování v sezóně korunoval bronzem Michal Forejt, když na šampionátu předvedl sedmikilovým náčiním nový osobák 17,19m.

Štafeta mužů na 4x200m AK ŠKODA Plzeň ve složení Dan Maruštík, Marek Páník, Ondra Míka , Jan Procházka získala bronz za výkon 1:28,57.

Bronzový úspěch přidala i štafeta na 4 x 200m žen ze Sokola SG Petřín. Výkon 1:41,54 zaběhla čtveřice Klára Sobotková, Anežka Voříšková, Eliška Vébrová, Lucie Zavadilová.

VÝSLEDKY DALŠÍCH ATLETŮ Z OSTRAVY