Menu Zavřeno

Györ patřil našim juniorským závodníkům

Györ patřil našim juniorským závodníkům

ucastnici mu gyor
Škodováci reprezentující na MU v Györu. Zleva: Michal Forejt, Linda Suchá, Filip Ličman, Linda Hettlerová, Tereza Schejbalová, Jakub Forejt

zdroj fotografie atletika.cz, AK ŠKODA

Györ – MU U20 – skupina našich juniorů, jako kdyby ladila postupně k šampionátu na severu Evropy, a tak v posledním testu před blížím se šampionátem ukázala svoji sílu. Jakub Forejt i jeho dvojče Michal Forejt své juniorské náčiní poslali za 61 metrů a byli z toho nejen dva osobní rekordy, ale i druhé a třetí místo v průběžných evropských tabulkách! 
Linda Hettletová měla splněný limit se štafetou na 4x100m. Po Mezistátku si zajistila limitem start i v individuálních disciplíně na 200m, výkonem 24,07s přesně vyhověla nominačním kritériím. Linda byla součástí i štafety na 4x100m, bohužel, ale děvčata svoji misi nedokončila.
Doslova megaskoky v podání Lindy Suché pokazil jen vítr v zádech (+3,9m/s), jinak 643 cm patří již kvalitativně mezi výkony seniorské kategorie. 
Novým osobním výkonem se prezentovala v tyčce Tereza Schejbalová, když přelétla 405 cm.
Spokojen mohl být s výkonem Filip Ličman, který si zaběhl letošní nejlepší výkon 51,86s, bohužel o setinu v závodě prohrál se svým rivalem s Maďarska. 
Všechny výše jmenované závodníky uvidíme i na ME za dva týdny ve Švédsku. O limit se pokoušel i Jan Štefela, ale i tentokrát limit odolal, a tak si veze „pouze“ vítězství za 208cm.
VÝSLEDKY Z MU i s lekcí atletických disciplín v Maďarštině ZDE