Menu Zavřeno

Žákovské mistrovství očima našich barev – 11 medailí

Pro nás až v dalekém Třinci, přesto výprava našich žáků byla dobře připravena a přivezla řadu medailí i dalších umístění mezi nejlepšími.

Kateřina Čermáková si doskočila pro mistrovský titul ve skoku dalekém za 576 cm.

Valerie Dzurová dokázala dlouhé překážky zdolat za 28,06s a rovněž nenašla přemožitelku.

Viktorie Jánská naopak opanovala 100m překážek výkon 14,23s.

Valerie a Viktorie se na závěr šampionátu představili ještě ve štafetě 4x300m a společně s Stellou Böhmovou a Valentýnou Jidnrovou vytvořili neporazitelný kvartet, který se odvezl zlaté medaile za výkon 2:47,12.

Kryštof Skala se prosadil na 200m překážek rovněž na medailové umístění. Stříbro bral v novém osobním rekordu 26,28s.

Vojtěch Zajíc si doběhl pro bronz v novém osobním rekordu 13,65s na 100m př.

Vojtěch se představil i na úspěšném vystoupení štafety na 4x60m, když Škodováci zaběhli 27,52s. VE štafetě se dále představili A. Daněk, K. Skala, J. Fleisig.

Dvě medaile přidaly i diskařky Magdaléna Hellmayerová obsadila druhé místo za výkon 38,26m. Třetí potom Eliška Dobešová za výkon 36,17m.

V kouli se dařilo stříbrskému Adamu Fliegelovi, když své náčiní poslal za 15 metrů a nakonec z toho bylo stříbro – 15,07m.

Smolně bronzový závod si prožil Pavel Froněk, na první pokus zdolal 187 cm, leč bohužel laťka se chvěla až nakonec po hodně dlouhé době laťka spadla. Pavel byl už dávno mimo doskočiště. Tento výkon by znamenal nakonec vítězství. Bohužel pravidla jsou v tomto neúprosná a záleží čistě na rozhodčím, jak dlouho počká, pokud se mu laťka zdá v pohybu.

MEDAILOVÁ BILANCE: ZLATO – 4x, STŘÍBRO – 4x, BRONZ – 3x

VÝSLEDKY S DALŠÍMI ÚSPĚŠNÝMI FINÁLOVÝMI UMÍSTĚNÍMI