Menu Zavřeno

KARDIOBĚH – 4. díl Běžeckého poháru mládeže

Start závodu roč. 2009/2010 zdroj pkas.cz

V neděli 13. září se v Plzni uskutečnil 13. ročník Plzeňského kardioběhu. Tato oblíbená akce se koná na zahradě v Luční ulici v plzeňské čtvrti Roudná. Samotné tratě závodu vedou v okolí Fakultní nemocnice a také ve Štruncových sadech. Na start se postavilo 283 běžců všech věkových kategorií. Dětí, které soutěžily v rámci Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje, bylo 144, trať 5,8 km běželo 87 běžců a trať 10 km 52 běžců.

Děti běžely na tratích 300 m, 750 m a 1,7 km. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Václav Němeček (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín), Helena Neuvirtová (Sokol Plzeň), Adam Soukup (AC Domažlice), Kateřina Svobodová (AK Škoda Plzeň), Leonard Masný (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín), Karolína Minaříková (Rokycany), David Forman (HC Plzeň), Barbora Míková (Moderní pětiboj Hořovice), Michal Pergler (TJ Baník Stříbro), Nela Procházková (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín), Jan Pergler (AC Domažlice) a Linda Lukešová (AK Škoda Plzeň).

V závodě na 5,8 km zvítězil v čase 21:07,2 Ondřej Jócsik z TAP Plzeň před Vojtěchem Deckerem ze Sport Clubu Plzeň (21:14,5) a Adamem Matulkou z AK Škoda Plzeň (21:18,0). Nejrychlejší ženou byla Teodora Chvalová z Forrest Gump teamu v čase 22:53,0. Zvítězila před dvojicí ze Sport Clubu Plzeň – Adélou Novákovou (24:13,5) a Barborou Berouškovou (24:27,7).  Vítězi jednotlivých kategorii se stali Ondřej Jócsik, Jaroslav Šmíd z Dobřan, Jaroslav Kroupa z Chodové Plané, Zdeněk Fikrle z Plzně, Míra Kasík (Český běžecký klub), Teodora Chvalová, Barbora Šturmová (obě Forrest Gump team), Eva Perglerová (BK Přeštice) a Jindra Zahálková (KB Chlumčany).

V závodě na 10 km vyhrál přesvědčivě Martin Kočandrle ze Sport Clubu Plzeň v rekordním čase 34:40,3. Druhý doběhl Pavel Burt, rovněž za Sport Clubu Plzeň, v čase 37:39,2) a třetí Ondřej Jadlovský z Dolního Žandova v čase 37:46,5. Mezi ženami zvítězila Lenka Kusová (Triatlet Karlovy Vary/ 44:08,7) před Blankou Šindelářovou (Blovice/ 44:55,2) a Michaelou Peterkovou (Plzeň/ 49:30,0). Vítězi věkových kategorií se stali Martin Kočandrle, Josef Bečvář z Plzně, Václav Laubr ze Zbiroha, Jaroslav Vlasák ze Stříbra, Jan Svoboda (pivovar Zlosin), Michaela Peterková, Lenka Kusová, Blanka Šindelářová a Kateřina Linhartová.

Na Roudné panovala tradičně příjemná atmosféra podpořená koncertem kapely Domácí násilí, rautem a 2 skákacími hrady. Akcí skvěle provázel moderátor Josef Kožnar. Jednotlivé závody odstartovali a následně předali ceny nejlepším závodníkům čestní hosté – starostka ÚMO Plzeň 1 Helena Řežábová, její místostarostka Ilona Jehličková, radní Plzeňského kraje Radka Trylčová, Pavel Borusík z hnutí Trikolora a primář v Klatovské nemocnici a zastupitel Plzeňského kraje Richard Pikner.

VÝSLEDKY

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ BĚŽECKÉHO POHÁRU po 4. závodech

autor Roman Sladký